PUKAO! Novak Đoković izgubio gomilu para!
Novak Đoković, Foto: EPA/Mast Irham

raspad

PUKAO! Novak Đoković izgubio gomilu para!

Potpuni krah

Objavljeno:

Novak Đoković je i dalje prvi teniser na svetu, međutim, kada je reč o finansijama u 2024. godini, srpski teniser tu stoji jako loše.

Srpski teniser je zaustavljen u polufinalu Australijan opena i nedavno mastersa u Monte Karlu, dok je takmičenje u Indijan Velsu okončao u trećem kolu, pa je od početka 2024. zaradio samo 1,01 miliona dolara, što je dovoljno za 18. poziciju na listi tenisera kada je reč o zaradi.

Tron po zaradi drži Janik Siner, šampion Australijan opena, na kom je zaradio 2,1 miliona dolara, a potom je solidno prihodovao u Roterdamu i Majamiju, pa je u dosadašnjem delu sezone zaradio 3.98 miliona dolara.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: NSJsport / Shutterstock Editorial / Profimedia

Na ovoj zajedničkoj listi Iga Švjontek je na drugom mestu sa 2,8 miliona, dok je treća Arina Sabalenka, koja je prihodovala 2,4 miliona dolara. Inače, u top 10 najpolaćeniji čak pet mesta zauzele su teniserke. Pored Aren i Ige, Zeng je na sedmom mestu sa zarađenih 1,54 miliona, Elena Ribakina je deveta sa 1,47, dok je deseta Danijel Kolins sa 1,39 miliona dolara. Što se tiče muškaraca, Danil Medvedev je četvrti po zaradi sa 2,22 miliona dolara, pa slede Aleksandar Zverev (1,99), Karlos Alkaraz na šestoj poziciji (1,74 miliona dolara), dok je osmi Aleks de Minor (1,48 miliona dolara).

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: Valery HACHE / AFP / Profimedia

S obzirom na to da je Nole ove godine igrao samo na tri turnira i nije se proslavio, jasno je da ni zarada nije kao minulih godina, pa je tako do sada u ovom segmentu od njega bolji čak Igo Amber (1.04 miliona dolara), Kasper Rud (1,14) ili Grigor Dimitrov koji je sa 1,14 miliona dolara na 14. poziciji...

Bonus video:

00:26

Australijan open, atmosfera, tenis

(Espreso sport/ALO)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.